Duchenne Heroes 2013 zit erop en wat was het heftig!! Dit kwam mede door het slechte weer. Want het was echt 500 km ploeteren door de modder.
Het was voor ons dan ook een hele happening, niet alleen het fietsen maar alles: om 5:30u opstaan, tent afbreken, banden plakken, fiets schoonmaken, onderdelen vervangen, Duchenne-families ontmoeten, weer op een nieuwe camping aankomen en je weg daar vinden en ga zo maar door!

Maaaaar… Wat was het de moeite waard! De mooie paadjes, de persoonlijke overwinningen, het klimmen, door de riviertjes fietsen, de afdalingen, kortom de hele sfeer en niet te vergeten het doel! Want tijdens Duchenne Heroes kregen we te horen dat het belangrijkste onderzoek in de laatste fase stop werd gezet wegens tegenvallende resultaten. Dit betekende in het kamp veel verdrietige gezichtjes, omdat ouders in de Duchenne gezinnen de wanhoop nabij zijn. Want Duchenne is niet zo’n bekende ziekte dus als niemand iets doet, wordt er gewoon geen onderzoek gedaan. Gewoon omdat er te weinig markt voor is.

We kunnen jullie nog heeeeel erg veel vertellen, maar Maikel heeft een heel mooi stripboekje getekend. Dus beleef het zelf en kijk op: https://itunes.apple.com/nl/book/duchenne-heroes-by-team-brik/id922606962?mt=11